Справу підприємства Фірташа повернули в госпсуд Запорізької області

14 Червня 2017, 16:01

Вищий госпсуд України відмовив у задоволенні скарги компанії Толексіс Трейдинг на постанову Донецького апеляційного госпсуду, який задовольнив скаргу САП і скасував постанову госпсуду Запорізької області, що стосується Запорізького титано-магнієвого комбінату (ЗМТК). Про цеу САП повідомляє на офіційній сторінці в Facebook.

Раніше госпсуд Запорізької області ухвалив повернути заявлений САП позов про розірвання договору про заснування підприємства на базі ЗМТК і про повернення ЗМТК в державну власність.

Толексіс Трейдинг є іноземним учасником підприємства Запорізький титано-магнієвий комбінат, нагадує САП.

"Таким чином, як в апеляційній, так і в касаційній інстанціях прокурорами САП доведена незаконність і безпідставність рішення місцевого господарського суду про повернення зазначеного позову. Зараз чекаємо повернення матеріалів справи до господарського суду Запорізької області і початку його розгляду по суті", – свідчить повідомлення САП.

Нагадаємо, заявлений 25 січня 2017 року господарський позов щодо повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату у власність держави було скеровано Господарським судом міста Києва на розгляд до господарського суду Запорізької області. Ухвалою зазначеного суду від 14 лютого цього року прийнято рішення про повернення позову прокурору без розгляду. Не погоджуючись із позицією суду, САП подала апеляційну скаргу на вказане рішення і 28 березня Донецький апеляційний господарський суд задовольнив скаргу прокурорів САП. Колегія суддів ухвалила рішення повернути справу на розгляд до Господарського суду Запорізької області, який тепер окремо буде вирішувати, коли призначати наступні засідання щодо розгляду позову прокурорів САП.

ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" створене в 2013 році державою в особі Фонду державного майна України (володіє 51% статутного капіталу) і Кіпрської компанією "TOLEXIS TRADING LIMITED" (49%), що належить Дмитру Фірташу.