Єврокомісія розпочала санкційну процедуру проти трьох країн ЄС

13 Червня 2017, 17:57

Єврокомісія (ЄК) вирішила почати процедуру, яка може призвести до санкцій проти Чехії, Польщі та Угорщини через відмову цих країн від прийому біженців, які опинилися в Італії і Греції. Про це йдеться в комюніке ЄК.

"На жаль, незважаючи на неодноразові заклики, Чехія, Угорщина та Польща, порушили зобов'язання, що виникають з рішень ради, та їх зобов'язання перед Грецією, Італією та іншими країнами-членами. У зв'язку з цим, як було зазначено в попередній доповіді про переміщення і переселення, комісія вирішила запустити процедури щодо запобігання порушень проти цих трьох країн-членів ", – йдеться в заяві.

Процедура запобігання порушень проходить в кілька етапів. Якщо комісія вважає, що країна-член порушує норми Євросоюзу, вона офіційним листом повідомляє країну про претензії.

Якщо країна-член ЄС не дає задовільної відповіді, комісія виносить мотивований висновок з цього питання. І якщо держава не призведе політику відповідно до висновку в призначений ЄК термін, остання потім може звернутися до Суду Євросоюзу.

Нагадаємо, 6 червня міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованец заявив, що Прага вирішила не приймати біженців з Італії і Греції за квотою ЄС.