ГПУ оголосила підозру керівнику департаменту Укрзалізниці за розкрадання 12 млн грн

13 Червня 2017, 15:55

Генеральна прокуратура України проводить обшук в будівлі ПАТ "Укрзалізниця" для фіксації фактів розкрадання великої суми коштів. Про це повідомив заступник начальника відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Олександр Цилюрик в ефірі телеканалу NewsOne.

"Зараз в будівлі Укрзалізниці співробітники ГПУ проводять слідчі дії, триває обшук з метою фіксації кримінального правопорушення, яке стосується розтрати коштів ПАТ в особливо великих розмірах. Одному з керівників локомотивного господарства оголошено підозру, однак, оскільки він відсутній, повідомлення про підозру передали одному з членів правління", – сказав він.

Він уточнив, що в кримінальному провадженні вивчаються розкрадання на сотні мільйонів гривень, а в рамках зазначеної підозри фігурує сума 12 млн грн.

Також він уточнив, що підозру висунули одному із заступників департаменту локомотивного господарства, проте імені назвав.

"По епізоду, за яким висунута підозра, була закуплена за сприяння вказаного керівника у юридичної особи продукція неналежної якості, яка не могла бути використана в ремонті рухомого складу" – сказав Цилюрик, додавши, що ці закупівлі відбувалися в 2015-16 роках.

За його словами, у зв'язку з відсутністю підозрюваного, який виїхав у термінове відрядження, членам правління ПАТ вручена повістка про необхідність явки підозрюваного в Генпрокуратуру, де відбудуться подальші слідчі дії.

Він також зазначив що Укрзалізниця і глава правління Войцех Балчун сприяють слідству: надають необхідні документи і не створюють перешкод.

Згідно з даними веб-сайту Укрзалізниці заступниками начальника зазначеного департаменту є Ігор Режило і Віктор Лесик.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили факт постачання неліквідних запасних частин до рухомого складу залізничного транспорту ПАТ «Укрзалізниця» на 20 млн грн.