Терористи нарощують штампування фейкових повідомлень, щоб приховати свої злочини — СЦКК

9 Червня 2017, 22:32

Фейкові повідомлення від бойовиків зазвичай передують реальним обстрілам на Донбасі. Про це повідомили в українській стороні СЦКК.

«8 червня в ЗМІ Росії, ОРДО та ОРЛО з’явилась інформація представника НЗФ ОРДО Е.Басуріна, з посиланням на данні розвідки, що в період з 8 по 12 червня ЗСУ нібито готують «криваву провокацію» в районі Авдіївки», – йдеться у повідомленні.

У СЦКК також процитували інформацію про «обстріл українськими силовиками житлових кварталів Авдіївки».

«Подібні інформаційні кампанії ЗМІ ОРДЛО разом з їхніми російськими «кураторами» проводили неодноразово. Автори подібних фейків намагаються переконати цільову аудиторію, що українські , а особливо, іноземні ЗМІ працюють в зоні АТО виключно для того, щоб за розкладом ЗСУ знімати «постановочні кадри» руйнування житлових кварталів та загибелі місцевих мешканців», – зауважили спостерігачі, додавши, що саме такі інформаційні вкидання, як правило, передують реальним обстрілам населених пунктів з боку терористів.

Читайте також: У штабі АТО розповіли подробиці обстрілу селища під Ясинуватою

«В даному випадку вони вже «забезпечили собі алібі», тому ймовірність, що саме вони обстріляють житлові квартали Авдіївки найближчими днями найвища», – зазначили СЦКК.

«Зрозуміло, що ворог нарощує кампанію зі штампування фейкових повідомлень, намагаючись приховати власні злочини. Зокрема, кілька днів тому в ЗМІ ОРЛО з’явилася історія про те, як група так званих «журналістів» потрапила під артилерійський вогонь біля окупованого селища Фрунзе. Звісно, ворожі пропагандисти забули уточнити, що артилерійський вогонь вели самі бойовики, бо влаштували вони це дійство для власних «піарщиків» з метою створення потрібної телевізійної картинки та виготовлення фейкових телевізійних «новин», – йдеться у повідомленні української сторони СЦКК.

Нагадаємо, 8 червня, бойовики обстріляли з великокаліберної артилерійської зброї житловий сектор селища Сартана під Маріуполем.

Також 8 червня під час обстрілу позицій сил АТО в районі Мар'їнки під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали населеного пункту, поранено місцеву мешканку.

Крім того, 5 червня під час обстрілу неподалік Верхньоторецького одна з мін розірвалась поблизу житлового сектору, внаслідок чого поранень зазнав місцевий мешканець.