Українські “боги війни” відпрацювали в районі АТО “вогневу карусель”

8 Червня 2017, 16:04

У зоні проведення антитерористичної операції відбулося інструкторсько-методичне заняття для командного складу артилерійських підрозділів та військових частин. Про це повідомили у прес-службі Сухопутних військ України у четвер, 8 червня.

"Під час заходу українські "боги війни", за плечима яких чимало кілометрів "гарячих доріг Донбасу", демонстрували свою професійну майстерність у подоланні артилерійської смуги перешкод", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що смуга перешкод включала у себе контрольний огляд машини, буксирування самохідної артустановки, стрільбу прямим наведенням та зі стрілецької зброї.

За словами командира гаубичного самохідного артдивізіону, слід окремо відзначити маневри гармашів на полігоні, де було продемонстровано варіант "вогневої каруселі" із закритої вогневої позиції.

"Вогнева карусель" — це варіант використання артилерійських підрозділів, що дозволяє здійснювати безперервні вогневі нальоти по цілям ворога, не даючи противнику зібратися і здійснити якісь дії у відповідь та не допустити провалу завдання наших механізованих підрозділів", — зазначив офіцер.

Також, згідно з повідомленням, під час заходу також було зосереджено велику увагу на розташування артилерійських підрозділів у польових та лісових умовах. Зокрема, головний акцент робився на розташуванні особового складу, облаштуванні медичного пункту, місця приготування їжі, системи охорони і оборони, особливо протиповітряної тощо.

Раніше військові опублікували відео змагань артилеристів АТО.

Як повідомлялося, в районі проведення антитерористичної операції відбулися професійні змагання на звання найкращої артилерійської обслуги.