Вибух на території посольства США у Києві. Поліція перекваліфікувала справу на злісне хуліганство

8 Червня 2017, 14:09

Вибух на території посольства США у Києві перекваліфіковано з теракту на злісне хуліганство. Про це повідомили у департаменті комунікації Національної поліції України у четвер, 8 червня.

"Предмет, який кинули на територію посольства, не міг заподіяти нікому шкоди. У зв'язку з цим прийнято рішення про остаточну кваліфікації цієї події як злісне хуліганство", – цитує департамент главу Нацполіціі Сергія Князєва.

Він також додав, що контроль за розслідуванням у цьому кримінальному провадженні покладено на Головне слідче управління та Департамент карного розшуку Національної поліції України.

У межах даного кримінального провадження для об'єктивного дослідження обставин події Службою безпеки України за окремим дорученням органу досудового розслідування відпрацьовується версія про можливе вчинення злочину з терористичною метою.

Як відомо, у ніч на 8 червня у Києві на території посольства США стався вибух, невідомі кинули вибуховий пристрій, ніхто не постраждав. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу. Посольство США в Україні заявило, що не вважає нічний вибух терактом.