Суд заарештував кілера, який намагався вбити Осмаєва та Окуєву

7 Червня 2017, 16:36

Зловмиснику, якого підозрюють у замаху на життя добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуєву, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права на заставу. Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва

Згідно з повідомленням, відповідне рішення Голосіївський райсуд столиці ухвалив у середу, 7 червня.

Судове засідання відбулося за безпосередньої участі підозрюваного, який був доставлений до суду у супроводі лікарів та під посиленою охороною. Йому інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України.

За даними прокуратури, наразі в кримінальному провадженні здійснюються необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на встановлення усіх обставин цього злочину. На місці події проведено слідчий експеримент.

Крім того, призначено низку судових експертиз, у тому числі дактилоскопічне дослідження з метою ідентифікації особи підозрюваного. Також із залученням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України триває перевірка обставин одержання підозрюваним паспорту громадянина України.

Нагадаємо, 1 червня в Києві на Подолі стався замах на бійців АТО – подружжя Адама Осмаєва і Аміну Окуєву. Кілер вистрілив у груди Осмаєву, після чого Аміна зі свого пістолета зробила кілька пострілів у стрільця.

У поліції заявили, що розглядають як основну версію злочину патріотичну позицію подружжя. У СБУ зазначили, що поки немає доказів причетності спецслужб РФ до замаху на вбивство бійців АТО

Тим часом речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив, що у зловмисника виявили закордонний паспорт громадянина України.

Крім того, нардеп Антон Геращенко заявив, що один з політиків впізнав чоловіка, який намагався вбити чеченського добровольця, зловмисник періодично представлявся українським політикам то французьким, то німецьким журналістом. Також згодом стало відомо, що Окуєва впізнала кілера, оскільки він виявився фігурантом низки гучних кримінальних проваджень.