Порошенко і Туск обговорили порядок денний саміту Україна-ЄС

1 Червня 2017, 17:21

Президент України Петро Порошенко і президент Європейської Ради Дональд Туск обговорили порядок денний Саміту Україна-ЄС, який відбудеться у Києві 13 липня. Про це йшлося у телефонній розмові посадовців, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, Порошенко привітав Дональда Туска з ратифікацією Угоди про асоціацію Україна-ЄС Сенатом Нідерландів. Співрозмовники також скоординували графік набуття чинності Угоди про асоціацію.

Крім того, Туск поінформував щодо результатів зустрічі «Великої сімки», яка відбулася в Італії.

Глава Української держави та очільник ЄС також обговорили ситуацію на Донбасі. Порошенко звернув увагу на постійні порушення Росією Мінських домовленостей і закликав ЄС продовжити санкції проти Москви.

Раніше повідомлялося, що Порошенко і Туск визначили дату наступного саміту Україна-ЄС.

Нагадаємо, 18-й саміт Україна-ЄС проходив у листопаді 2016 року в Брюсселі. На порядку денному було обговорення співпраці в різних сферах, зокрема в галузі енергетики, безпеки, транспорту, юстиції. Україна та ЄС підписали низку двосторонніх документів про співпрацю. Зокрема, щодо посилення співпраці у питаннях боротьби з корупцією, а також в енергетичній сфері.