МЗС Франції зробило заяву щодо міжнародних спостерігачів на Донбасі

31 Травня 2017, 17:30

У середу, 31 травня, Міністерство закордонних справ Франції зробило заяву та вимагає гарантій безпеки для міжнародних спостерігачів на Донбасі, щоб вони могли повністю виконати свою місію, а також, щоб вони виконували свою місію у кращих умовах, пише Reuters.

Зазначається також, що за результатами зустрічі заступників міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", яка відбулася 30 травня, офіційний представник міністерства закордонних справ Франції Ромен Надаль сказав, що ця зустріч дозволила оцінити ситуацію на Донбасі, яка залишається вкрай тривожною.

Нагадаємо, 18 травня на Донбасі бойовики кинули димову гранату у патруль СММ ОБСЄ. 

Як повідомлялося, через підрив авто спостерігачів на окупованій Луганщині, у місії ОБСЄ змінили правила патрулювання в зоні конфлікту на Донбасі. Всі патрулі моніторингової місії на Донбасі їздять тільки дорогами з твердим покриттям.

Зазначимо, що 23 квітня під час патрулювання у районі окупованого села Пришиб Луганської області підірвався на міні автомобіль СММ ОБСЄ. Один працівник місії загинув, ще двоє отримали поранення.

Українська сторона СЦКК заявила, що у зазначений час режим припинення вогню дотримувався як з української сторони, так із боку НЗФ ОРЛО. У міністерстві закордонних справ України заявили, що підрив автомобіля свідчить про наміри Росії «та її маріонеток» залякати спостерігачів ОБСЄ.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав ретельно розслідувати трагічний інцидент.