Затриманий в аеропорту Лондона планував здійснити атаку на футбольних фанатів

31 Травня 2017, 10:09

Поліція Великої Британії висунула звинувачення в підготовці теракту затриманому раніше в лондонському аеропорту Станстед. Про це повідомляє The Times з посиланням на поліцію Лондона.

Йдеться про 37-річного Оуейсе Факее, якого поліція затримала 23 травня, зазначає видання. Чоловік народився в Сомалі, має громадянство Нідерландів. Факей проживав у Великій Британії з 2013 року. Він листувався в інтернеті з підозрюваним у тероризмі з Кенії, який давав йому поради. 

Обвинувачений мав намір долучитись до терористичного угруповання "Ісламська держава" і атакувати єврейських фанатів англійського футбольного клубу "Тоттенхем Хотспур" на півночі Лондона.

Чоловіка затримали співробітники контртерористичного підрозділу поліції під час його спроби сісти на літак, що прямував до Туреччини. За версією правоохоронних органів, там він планував провести два тижні, після чого мав намір перебратися в Сирію.

Наголошується, що арешт не пов'язаний з терактом в Манчестері в результаті якої 22 людини загинули та ще понад 100 і отримали поранення.

Раніше Скотланд-Ярд повідомив про затримання у лондонському аеропорту Станстед чоловіка за підозрою в плануванні поїздки в Сирію і підготовці терористичних актів.