Сенат Нідерландів підтримав Угоду про асоціацію України з ЄС

30 Травня 2017, 14:59

Верхня палата парламенту Нідерландів (Сенат) сьогодні, 30 травня, проголосувала за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це у Twitter написав кореспондент "Радіо Свобода" в Брюсселі Рікард Йозвяк.

Відповідне рішення підтримали 50 сенаторів, проти – 25. Ратифікація повинна відбутися на саміті Україна-ЄС, який відбудеться в липні.

"Сенат Нідерландів ратифікував угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Дякуємо нідерландським парламентарям за мудре і далекоглядне рішення, яке піде на користь обом державам і зміцнить Європу", – повідомляє Офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у Facebook.

Для завершення процесу ратифікації угода має бути ще погоджена урядом Нідерландів. Раніше, 25 травня, Сенат Нідерландів провів дебати щодо ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС.

Нідерланди є останньою країною, яка досі не ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС. Процес сповільнився через референдум 6 квітня, на якому більшість виборців виступили проти Асоціації. Після цього влада країни і ЄС погодили спеціальний додаток до угоди, яке розблокував ратифікацію.