В Одесі активісти зірвали концерт української співачки через її виступи в Росії

29 Травня 2017, 08:11

В Одесі ввечері в неділю, 28 травня, біля нічного клубу "Ібіца" активісти патріотичних організацій влаштували бійку через концерт співачки Світлани Лободи. Про це повідомляє місцеве видання "Думская".

Учасники мітингу вимагали "зупинити виступ та вигнати виконавицю, бажано з позбавленням її громадянства України". За їхніми словами, Лобода регулярно виступає в Росії, відмовляється визнавати факт російської агресії в Україні і підтримує російських артистів, яким заборонили в'їзд в Україну через виступи на окупованих територіях.

Для забезпечення порядку на місці події чергувала велика кількість правоохоронців. 

Під час штовханини невідомі спершу кинули у натовп дві петарди, потім – дві димові шашки.

"Поліція намагалася провести особистий огляд двох активістів, однак ті відмовилися, через що виникла бійка, під час якої хтось застосував сльозогінний газ. Активістів, які відмовилися від огляду, було затримано. Згодом їх відпустили", – повідомляє видання. 

Також було два повідомлення про нібито замінування клубу "Ібіца". Концерт Лободи було скасовано.

За інформацією радника начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслана Форостяка, поліція склала один протокол за статтею 173 Кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство), затриманих немає.

Нагадаємо, 27 листопада 2014 року в Києві приблизно півтори сотні активістів намагалися зірвати концерт Ані Лорак у Палаці "Україна", звинувачуючи її в проросійській позиції. Трьох із них засудили до позбавлення волі.

У листопаді 2016 року в Києві активісти намагалися зірвати концерт Потапа і Насті "через співпрацю з Росією", до цього концерти Потапа і Насті намагалися зірвати у Хмельницькому та Чернігові.