До суду, який має розглядати справи проти НАБУ, прийшли з обшуками

26 Травня 2017, 11:24

У п'ятницю, 26 травня, в Окружному адміністративному суді Києва (ОАСК) невідомі особи проводять обшук зі схожими нашивками як у НАБУ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив суддя Борис Санін.

"У суді з 7 ранку відбуваються обшуки, які проводять люди, зі схожими нашивками як у НАБУ", – пише Санін.

За його словами, суддя Євген Аблов пов'язує такі дії з тим, що в ОАСК розглядаються дві справи проти НАБУ.

Перша – в якій громадська організація оскаржить створення Громадської організації при НАБУ. Надалі, Громадська рада брала безпосередню участь у наборі працівників НАБУ.

Друга – в якій громадська організація оскаржить призначення заступника НАБУ Гізо Углаву, оскільки, за її даними, у нього є два громадянства (одне – громадянство Росії).

Санін додав, що суддя Аблов 25 травня був на допиті в НАБУ (як свідок) і підтвердив в протоколі допиту факт втручання НАБУ в судовий процес щодо розгляду справ, де стороною є НАБУ.

"Імовірно суд, який дав санкцію на обшук, – районний суд міста Львова. Звичайно, нікому ніяких офіційних документів люди з нашивками НАБУ не показували", – заявляє суддя.

Раніше у Києві суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 15 млн грн для колишьного працівника Національного антикорупційного бюро України, якого викрили на хабарі,