Трамп та ЄС мають спільну позицію щодо України – Туск

25 Травня 2017, 13:21

Президент США Дональд Трамп та Євросоюз мають спільну позицію щодо України. Про це заявив очільник Європейської Ради Дональд Туск, повідомляє видання Reuters.

Він зауважив, що після зустрічі з американським очільником, йому здається, що зараз вони з Трампом "знаходяться на одній хвилі щодо України".

При цьому, Туск додав, ЄС та США не змогли подолали розбіжності щодо Росії, в питаннях торгівлі і боротьби зі змінами клімату.

"Враження таке, що ми дійшли згоди щодо більшості питань. Насамперед, у боротьбі з тероризмом, водночас, у сфері клімату і комерції питання ще залишаються", – додав Туск.

У будівлі Європейської ради в Брюсселі вранці 25 травня відбулася зустріч Трампа з керівниками інституцій Європейського союзу. У ній брали участь, окрім Туска, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, голова Європейського парламенту Антоніо Таяні і високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки і оборони Федеріка Могеріні.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що Російська Федерація має відповідати за свої дії у Криму та на Донбасі.