Жебрівський повідомив, коли в Авдіївці відновлять пошкоджені через обстріли будинки

23 Травня 2017, 22:41

В Авдіївці Донецької області до кінця червня планують відновити всі будинки (а саме – перекрити дахи, засклити вікна, укріпити та відновити стіни), які були пошкоджені через обстріли бойовиків, повідомив на своїй сторінці у Facebook глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у вівторок, 23 травня.

За його словами, спільна робоча група ВЦА і ДСНС працює в Авдіївці і координує роботи із відновлення пошкоджених окупантами будинків. 

«В Авдіївці ремонтники вже вставили усі вікна в будинку на вул Сапронова, де 13 травня від російських обстрілів загинуло четверо людей. Залишилось ще перекрити дах цього будинку. Вчора також вставили балконе вікно та двері у квартирі по вул Воробйова, де тепер разом із бабусею буде жити 4-річна донечка загиблих. Минулого тижня два вікна у цій квартирі замінили представники нацполіції», – написав Жебрівський.

Нагадаємо, у зоні проведення АТО у вівторок, 23 травня, незаконні збройні формування відкрили вогонь по Авдіївці та обстріляли приватний житловий сектор міста з застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Один місцевий мешканець отримав поранення. За даними, через обстріли був пошкоджений цілий квартал в Авдіївці. 

Як повідомлялося, 13 травня бойовики на Донбасі обстріляли Авдіївку з артилерійської системи калібру 122 мм, один снаряд влучив у будинок мирних мешканців, в результаті чого четверо цивільних осіб загинули на місці, одного місцевого мешканця було важко поранено.