Геращенко анонсувала звернення до РНБО щодо роботи в Україні сепаратистських сайтів

23 Травня 2017, 12:54

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко обурилася вільною роботою сепаратистських сайтів в Україні й анонсувала запити народних депутатів до Ради національної безпеки і оборони України та профільних міністерств щодо блокування подібних інтернет-ресурсів. Про це вона заявила перед під час міжнародної конференції "Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни".

"У мене є велике питання: чому сепаратистські сайти вільно працюють в Україні? Наші журналісти на них посилаються, до речі… Звичайно, є питання до РНБО, чому це питання не розглянули під час правильної абсолютно дискусії по сайтам російським, які працювали… Очевидно, що ми будемо спрямовувати відповідні запити від народних депутатів до РНБО, до профільних міністерств", – дивується Геращенко.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти Росії, згідно з яким в Україні буде заблоковано доступ до російських соціальних мереж ВКонтакте, Однокласники, ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту "1С".