У МВС назвали основну версію вбивства Шеремета

23 Травня 2017, 11:08
Міністерство внутрішніх справ має ключову версію вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

Він прокоментував слова очільника МВС Арсена Авакова, який раніше зауважив, що саме російська влада могла вбити відомого журналіста, аби дестабілізувати ситуацію в країні.

"Так і є. Я підтверджую цю версію і даний факт. Міністр правий: одна з ключових версій – присутність російського сліду, і на це вказує більшість доказів", – наголосив Троян.

За його словами, під час розслідування слідчі будуть пов'язувати вбивство з професійною діяльністю журналіста, оскільки Шеремет був в опозиції і до російського президента, і до білоруського.

"Такі речі вже не будуть виключатися", – додав заступник міністра.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля загинув журналіст Павло Шеремет. Авто належало керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було. Прокуратура кваліфікувала загибель журналіста за ч.2 п 5 ст 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). У СБУ раніше назвали чотири основні версії вбивства Шеремета: професійна діяльність; ворожість у відносинах або особисті мотиви; російський слід (дестабілізація ситуації); замах на Олену Притулу.

Як повідомлялося, 10 травня журналісти презентували фільм-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета. Зокрема, у фільмі йдеться про те, що працівник СБУ був біля дому Шеремета в ніч перед вбивством.