Трамп про скандал із розвідданими: Я не згадував слово “Ізраїль”

22 Травня 2017, 22:29

Президент США Дональд Трамп заявив, що жодного разу не згадував Ізраїль в розмові з главою МЗС РФ Сєргєєм Лавровим. Про це він сказав на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром країни Біньяміном Нетаньяху під час свого візиту до Ізраїлю, повідомляє Politico.

Раніше ЗМІ повідомляли, що секретна інформація, яку Трамп нібито розкрив Лаврову, була надана Ізраїлем. За інформацією АВС, президент США передав Лаврову дані про намір джихадистів Ісламської держави підірвати пасажирський лайнер, чим, можливо, викрив ізраїльського шпигуна серед терористів.

Під час прес-конференції один з журналістів запитав Нетаньяху, чи є у нього побоювання з приводу розвідувального співпраці зі США.

"Співпраця в розвідці просто вражаюча", – відповів прем'єр-міністр.

Після цього Трамп сказав: "Гей, хлопці! Просто щоб ви зрозуміли, я ніколи не згадував слово "Ізраїль". Ніколи не згадував його під час цієї розмови".

"Вони всі говорять, що я це зробив", – додав він, звертаючись до Нетаньяху. "Це ще одна неправдива історія. Я ніколи не згадував слово "Ізраїль", – сказав президент США.

Нагадаємо, видання The Washington Post, посилаючись на анонімні джерела у Білому домі, повідомили що на зустрічі у Овальному кабінеті Трамп розкрив російському міністру закордонних справ інформацію високої секретності стосовно «Ісламської держави».

Офіційний Єрусалим не підтверджує, що Ізраїль є джерелом секретної інформації стосовно «Ісламської держави». Посол Ізраїлю в США Рон Дермер запевнив пресу, що дві держави й надалі тісно співпрацюватимуть для спільної боротьби з тероризмом.