Мін’юст: Україна дасть юридичну оцінку російській скарзі в СОТ через санкції

22 Травня 2017, 16:49

Україна дасть «належну юридичну оцінку» скарзі Росії, представленій до Світової організації торгівлі через запроваджені Києвом санкції. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко 22 травня в Києві.

«Наша позиція дуже чітка: ми маємо право робити такі обмеження, і ці обмеження стосуються національної безпеки. Якщо Росія впадає в істерію про те, що їхні економічні права порушені тим, що ми запровадили чергові санкції і заблокували частину, … контрольовану ФСБ, зокрема «ВКонтакте», «Однокласники», то, напевно, ці санкції ефективні, якщо Росія так стривожилася (у відповідь – Ред.) на цю дію української влади», – сказав Петренко.

«Їхні скарги в СОТ отримають належну юридичну оцінку з боку України як члена СОТ», – додав міністр.

Нагадаємо, 20 травня російський міністр економіки Максім Орєшкін заявив, що Москва подала до Світової організації торгівлі запит на проведення консультацій у зв'язку з обмеженнями з боку України. За його словами, позов стосується порушення базових угод СОТ.

Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав указ про запровадження оновлених санкцій щодо фізичних і юридичних осіб з Росії у зв'язку з агресією Росії проти України і підтримкою нею сепаратизму на українських територіях.