Двері до ЄС та НАТО мають залишатися відкритими — Дуда

17 Травня 2017, 19:59

Президент Польщі Анджей Дуда у вітальному слові до учасників саміту голів парламентів країн Центральної та Східної Європи заявив про важливість регіональної співпраці. Про це повідомляє кореспондент Тиждень.ua.

Дуда підкреслив важливість регіональної співпраці, як “елементу міжнародної політики”, зокрема, на рівні голів парламентів.

“У нашій частині таку  міжнародну співпрацю ми назвали ініціативою країн “Тримор’я” – країн, що знаходяться між Чорним, Балтійським та Адріатичним морем. Не йдеться про політичний проект. Йдеться про дуже чіткий заклик до співпраці між народами, кращої комунікації, кращої економічної співпраці. Це також інвестиційні можливості”, – заявив польський президент.

Читайте також: У Порошенка анонсували проведення саміту Україна-ЄС

За словами Дуди, завдяки налагодженню регіональної співпраці, можна буде уможливити співпрацю для бізнесу, який тим самим буде впливатиме на розвиток добробуту Східної Європи та ЄС.

“Для мене важливо, що це проект (Тримор’я – ред.) проєвропейський”, – наголосив Дуда.

“Найбільше завдання нині – це забезпечення безпеки. Спільноти у всіх наших країнах цього дуже потребують.  Є неспокій через порушення територіальної цілісності країн”, – заявив він і додав, що це не лише проблема України, Грузії, Вірменії, але також це провокує неспокій на Балканах. Саме тому на його думку, двері до ЄС та НАТО мають залишатися відкритими.

Читайте також: НАТО організував саміт з протидії втручанню Росії у вибори – Guardian

Нагадаємо, саміт голів парламентів країн Центральної та Східної Європи розпочався 17 травня у Варшаві і триватиме впродовж двох днів.