Порошенко попросив Таяні не допускати візитів членів Європарламенту до окупованого Криму й Донбасу

17 Травня 2017, 19:43

Президент України Петро Порошенко попросив президента Європарламенту Антоніо Таяні не допускати в майбутньому візитів членів ЄП до окупованого Криму. Про це йшлося під час зустрічі політиків після церемонії підписання рішення про запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для українців, повідомили в прес-службі глави держави.

Згідно з повідомленням, Порошенко відзначив, що Європейський Парламент завжди був найбільш амбітним прихильником європейських устремлінь українського народу. Саме тому нинішнє підписання рішення ЄС про надання українським громадянам безвізового режиму є спільним досягненням. 

Сторони висловили очікування, що наступним етапним рішенням має стати набуття чинності Угодою про асоціацію.

Крім того, Порошенко висловив переконання, що Україна і надалі відчуватиме підтримку Європарламенту, зокрема щодо подальшого більш амбітного наповнення європейського порядку денного нашої держави.

Читайте також: Через візит до окупованого Криму п'ятьом європейським політикам заборонили в'їзд в Україну

«Глава Української держави привернув увагу Глави Європарламенту до триваючого брутального порушення Кремлем Мінських домовленостей, свідченням чого є чергове загострення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі. Він відзначив важливість підтримки Європарламентом збереження санкційного режиму проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим», – йдеться у повідомленні.

Також Порошенко висловив різке засудження випадків протиправного відвідування окремими членами Європейського Парламенту окупованих територій Криму та Донбасу і звернувся до президента Європейського Парламенту з проханням дати адекватну відповідь та не допускати таких візитів у майбутньому.

У прес-службі зазначили, що Порошенко підтвердив запрошення Антоніо Таяні відвідати з візитом Україну.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що делегація європейських та українських політиків нібито прибула на територію окупованого Криму з триденним візитом. За даними російських ЗМІ у делегацію нібито увійшло близько 20 осіб, серед яких депутати Європарламенту, а також політики з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що СБУ має проаналізувати інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн для запровадження проти них санкцій.