РНБО роз’яснила, до кого будуть застосовуватися антиросійські санкції

16 Травня 2017, 13:20

Рада національної безпеки і оборони роз'яснила, які категорії юридичних і фізичних осіб вказані в оновленому списку санкцій України. Про це інформує прес-служба РНБО.

Зазначається, що персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) застосовуються до фізичних осіб, причетних до проведення нелегітимних виборів у Державну Думу Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Крім того, санкції застосовуються до юридичних осіб України, які розташовані на тимчасово окупованій території АР Крим і міста Севастополь, в зв'язку з підтвердженням факту їх незаконної перереєстрації за російським законодавством.

Санкції також застосовуються до фізичних осіб-громадян РФ (судді, слідчі, співробітники правоохоронних органів), причетних до незаконного переслідування і протиправних дій щодо громадян України.

Крім того, указом передбачено створення єдиного списку санкцій для фізичних і юридичних осіб.

Як повідомлялося, 16 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Указ набуває чинності в день опублікування.

Серед компаній, які потрапили під дію санкцій, зазначені російські ресурси "Mail.ru", "Яндекс", "ВКонтакте" і "Однокласники", а також низка російських банків, авіакомпаній і ЗМІ: РЕН ТВ, НТВ ПЛЮС, РБК, ТНТ, "Первый канал".