З’явилося відео затримання шахраїв, які “від імені Луценка” вимагали в підприємця $1,3 млн

11 Травня 2017, 15:16

У поліції міста Києва у четвер, 11 травня, оприлюднили відео  та розкрили подробиці затримання злочинної групи, що вимагала у підприємця понад $1 млн нібито від імені генерального прокурора України Юрія Луценка.   

Зазначається, що троє чоловіків намагалися заволодіти коштами киянина в обмін на нерозголошення нібито компромату на нього.

За наявною інформацією, спочатку силовики затримали двох фігурантів, 1950 та 1958 років народження після передачі їм першої частини грошей – $500 тис.

«У цей час за підтримки місцевих колег-оперативників на виході із торгівельного центру у місті Запоріжжя затримали їхнього співучасника, 1972 року народження», – йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, група осіб шляхом погроз фізичної розправи вимагали у місцевого підприємця грошові кошти у сумі понад $1 млн, які нібито призначалися високопосадовцям Генеральної прокуратури України.

За словами Крищенка, потерпілий із заявою звернувся до поліції, правоохоронці встановили, що заволодіти грішми бізнесмена намагаються мешканці столиці. Двоє з них займаються адвокатською діяльністю, а третій фігурант керує громадською організацією, має судимість і на теперішній час перебуває у статусі підсудного у справі вбивства чоловіка.

Повідомляється, що досудове розслідування розпочали за ознаками ч. 2 ст. 189 (Вимагання) та ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За даними поліції, наразі кожному із трьох фігурантів оголошено про підозру у вчиненні вказаних злочинів, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Військова прокуратура розслідує кримінальне провадження ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Як повідомили у прес-службі Генпрокуратрури у четвер, 11 травня, зловмисниками виявилися двоє членів Ради адвокатів Київської області, які вимагали від керівника одного з підприємств грошові кошти у сумі $1,31 млн, при цьому зловмисники вимагали вказану суму начебто для передачі Генеральному прокурору України.

За даними прокуратури, затримання відбулося 10 травня безпосередньо після отримання першої частини грошових коштів.

Нагадаємо, 11 травня Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook повідомив про затримання групи злочинців у складі трьох осіб, які вимагали від підприємця $1,3 млн нібито для генерального прокурора України.