У поліції Дніпропетровської області з’явився новий керівник

10 Травня 2017, 16:57

Новим начальником Головного управління Дніпропетровської області призначений Віталій Глуховеря. Про це на своїй сторінці в facebook повідомив народний депутат, радник глави МВС Антон Геращенко.

"У ці хвилини в Дніпрі почалася процедура представлення нового начальника обласного УВС. Ним стане Віталій Андрійович Глуховеря, який раніше обіймав посаду начальника Дніпровського Інституту внутрішніх справ і добре знає обстановку в області", – повідомив Геращенко.

При цьому заступником начальника поліції області з питань Громадської безпеки стане доброволець, боєць батальйону "Дніпро-1", начальник Патрульній поліції Дніпра, старший лейтенант Володимир Богоніс, "який за три роки пройшов шлях від рядового добровольця до свого сьогоднішнього високого призначення".

Геращенко також повідомив, що обставини порушення Закону співробітниками поліції під час подій 9 травня будуть перевірені спеціально комісією на чолі з начальником Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції полковником Євгеном Ковалем.

Глава Національної поліції Сергій Князєв також оголосив про відсторонення від своїх обов'язків начальника Мелітопольської поліції за порушення під час охорони громадського порядку 9 травня, аналогічні подіям в Дніпрі.

Нагадаємо, 10 травня Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив керівництво поліції Дніпра та області через сутички, які сталися 9 травня. Крім того, Аваков повідомив про призначення службового розслідування події.

Як повідомлялося, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО і охороною та поліцією виникли сутички. Поліція застосувала кийки, постраждало декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога. Як пояснили правоохоронці, конфлікт розпочався через те, що соціалісти йшли колоною з рожевими прапорами своєї партії. На прохання їх опустити не відреагували. Також кілька ветеранів АТО зупинили колону «Опозиційного блоку», що йшла також до монументу Слави із синіми кульками. Тут сутичка виникла між ветеранами АТО й чоловіками спортивної зовнішності. Загалом до відділень поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу та 6 поліцейських.