У ЄС озвучили дату остаточного затвердження безвізу для українців

10 Травня 2017, 13:25

Президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти остаточно затвердять безвізовий режим для України 17 травня. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джереда в дипломатичних колах.

Зазначається, що церемонію підписання законодавчого регламенту у Страсбурзі планує відвідати президент України Петро Порошенко.

«Церемонія підписання попередньо запланована на 17 травня у Страсбурзі. Очікується, що у цей день Страсбург відвідає Президент України Петро Порошенко», – розповів співрозмовник агентства.

Раніше високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні заявила, що Європейський союз оголосить про лібералізацію візового режиму з Україною найближчим часом.

Нагадаємо, 6 квітня європейський парламент на пленарному засіданні  у Страсбурзі проголосував за введення безвізового режиму для громадян України в країнах Євросоюзу. 26 квітня посли Європейського союзу (ЄС) схвалили надання безвізового режиму для громадян України.

Журналіст Рікард Йозвяк назвав дати завершення всіх процедур щодо безвізу для українців. За його словами, візова лібералізація буде затверджена Європейською радою 11 травня, 17 травня угоду підпишуть, 22 травня опублікують, а 11 червня вона набуде чинності. Голова делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Даріуш Росаті підтвердив, що 11 червня європейські кордони відкриються для України.