У Німеччині через знайдені бомби часів Другої світової війни евакуйовали 50 тисяч людей

7 Травня 2017, 14:18

У Німеччині в місті Ганновер, де проживає півмільйона людей, у неділю, 7 травня, відбулася одна з найбільших евакуацій з часів Другої світової війни, повідомили ЗМІ.

Зазначається, що близько 50 тисяч осіб, що проживають у районах Фаренвальд, Лист і Нордштадт, були змушені покинути свої будинки в зв'язку з виявленням до п'яти авіабомб часів війни, які не розірвалися.

За інформацією, рятувальні автомобілі з самого ранку зробили об'їзд житлових кварталів з метою вивезення людей з небезпечних районів. У рамках евакуації задіяний і вертоліт з тепловізійної камерою, щоб упевнитися, що на території майбутніх саперних робіт нікого не залишилося.

Поліція встановила також вуличні загородження. Проїжджаючі автобуси і поїзди дозволяють лише посадку пасажирів. З ранку практично зупинено рух залізничного транспорту на головному вокзалі Ганновера.

Повідомляється, що авіабомби часів Другої світової війни виявили під час перевірки будівельної дільниці в районі Фаренвальд. Спочатку передбачалося, що тут розташовані 13 бомб, проте згодом з'ясувалося, що бомб п'ять.

За даними, саперні роботи почнуться після полудня 7 травня і триватимуть приблизно до вечора.

Нагадаємо, схожа операція відбулася у 2016 році. Тоді 54 тисячі мешканців південнонімецького міста Аугсбург були евакуйовані через знайдену бомбу часів Другої світової війни.