Справу проти колишнього керівництва НБУ направлено до суду – ГПУ

5 Травня 2017, 12:39

Генпрокуратура завершила досудове розслідування щодо колишнього заступника голови Національного банку України Олексія Ткаченка та директора Генерального департаменту НБУ Романа Яковлєва. Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко у Facebook у п'ятницю, 5 травня.

Повідомляється, що Ткаченка та Яковлєва підозрюють в участі у створенні екс-президентом Віктором Януковичем та олігархом Сергієм Курченком злочинної організації.

Як зазначає Луценко, зазначені особи в 2013 році забезпечили прийняття Нацбанком незаконного рішення про видачу стабілізаційного кредиту банку, підконтрольному злочинної організації, який у подальшому використано на користь співучасників злочину шляхом виведення коштів за кордон та обернення їх на готівку. 

"У результаті вчинення злочину державі заподіяно збитки на суму 787 млн грн. На все встановлене майно обвинувачених накладено арешт. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні спрямовано до суду", – зазначив генпрокурор.

Як повідомлялося, Ткаченко та Яковлев були звільнені з займаних посад главою НБУ Степаном Кубівим в березні 2014 року.

13 липня 2016 року правоохоронці затримали колишнього заступника голови Національного банку України Олексія Ткаченка та колишнього директора генерального департаменту банківського нагляду НБУ Романа Яковлєва.