Клінтон створить політичну групу для протистояння Трампу – Politico

5 Травня 2017, 12:12

Кандидатка в президенти США від Демократичної партії на виборах 2016 року Хілларі Клінтон планує створити політичну групу, яка буде фінансувати організації, які протидіють президенту Дональда Трампа. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, близькі до Клінтон і обізнані про її плани. Аналогічну інформацію повідомили і джерела CNN.

Група буде називатися «Разом рухаємося вперед» (Onward Together) – відсилання до слогану президентської кампанії екс-держсекретаря «Разом сильніше» (Stronger Together).

За даними Politico, Клінтон співпрацює з Деннісом Ченгом, фінансовим директором її передвиборчого штабу, в залученні фінансування. Пошуком конкретних проектів, які могли б отримати кошти від нової організації, зайнята Джудіт Макхейл, вона була заступником Клінтон під час її перебування держсекретарем США. 

Також над цим працює Говард Дін, губернатор штату Вермонт, який боровся за номінацію в кандидати в президенти від Демпартії в 2004 році. Видання пише, що в правління організації також увійде Міньйон Мур, політконсультант кампанії Клінтон 2008 року і співробітниця президентської адміністрації Білла Клінтона.

Офіційний представник Клінтон Нік Меррілл відмовився коментувати ситуацію.Джерела обох видань повідомили, що політична група Клінтон може бути сформована вже на наступному тижні.

Нагадаємо, розрив голосів виборців між демократкою Хілларі Клінтон і республіканцем  Дональдом Трампом, який отримав перемогу за результатами голосування колегії вибірників, зросла на 2 млн.