Президент Молдови відреагував на рішення суду про російські війська у Придністров’ї

3 Травня 2017, 13:53

Президент Молдови Ігор Додон вважає, що рішення Конституційного суду про визнання неконституційним розміщення на території Молдови іноземних військових контингентів спричинить різні інтерпретації та політичні спекуляції. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Створюється враження, що судді КС хотіли і букви Конституції дотриматися, й румунське громадянство не скомпрометувати", – заявив він.

Додон переконаний, що нейтралітет республіки треба відстоювати рішучіше. Крім того, він звинуватив суддів у тому, що вони "кланяються" перед уніоністами (прихильниками об'єднання Молдови і Румунії – ред.).

Нагадаємо, 2 травня Конституційний суд Молдови ухвалив рішення, яким  визначається, що російські солдати на території Придністровського регіону Молдови перебувають незаконно.

Як повідомлялося, Росія почала поповнювати свою армію у Придністров’ї місцевими, які мають громадянство РФ. До цього Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови викликало посла РФ Фаріта Мухаметшина через інформацію про те, що в зоні безпеки на Дністрі, нібито, ведеться набір жителів Молдови в російську армію.