СБУ не пустила в Україну росіянина, який їхав до Одеси для провокацій

30 Квітня 2017, 10:26

Служба безпеки України не пропустила до України росіянина, який їхав до Одеси для провокацій під час вшанування річниці трагічних подій 2 травня. Про це повідомили у прес-службі СБУ  у неділю, 30 квітня.

"Громадянина Російської Федерації, який їхав до Одеси для провокацій під час вшанування річниці трагічних подій 2 травня, не пропустила на пункті міжнародного пропуску "Маяки – Паланка – Удобне", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час огляду оперативники спецслужби виявили у росіянина друковані матеріали сепаратистського характеру, які він намагався приховати від митного та прикордонного контролю.

У відомстві наголосили, що ромадянину РФ відмовлено у пропуску на територію України та заборонено в'їзд строком на три роки. 

Як повідомлялося, в Одесі на травневі свята громадський порядок охоронятимуть дві тисячі правохоронців, а на в'їздах та виїздах із міста також встановлять додаткові пости поліції.

Нагадаємо, в Одесі 2 травня 2014 року відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами, які намагалися пройтися ходою на підтримку єдності України. В результаті сутичок та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України почали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів. Деякі з них наразі розглядаються в судах.