Інтерпол відмовив Росії оголошувати Яценюка в розшук за «чеченське минуле»

29 Квітня 2017, 15:19

Інтерпол відмовив у клопотанні Росії оголошувати в розшук колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, повідомиили у прес-службі МВС України у суботу, 29 квітня.

«Із задоволенням і повагою констатую, що Інтерпол – як адекватна і солідна міжнародна правова організація – відповідно до свого протоколу взяла до уваги моє звернення і відмовила в безглуздому клопотанні РФ», – заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Він зазначив, що складений фантазерами з російського слідчого комітету інформаційний привід ще раз приверне увагу міжнародної громадськості до факту незаконного арешту і застосування тортур у російських в'язницях до Микола Карпюка та Станіслава Клиха.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся з офіційним листом до Генерального секретаря Інтерполу Юргена Штока. В листі міністра викладено загальновідомі, більш ніж переконливі факти та аргументи, що свідчать про очевидну безпідставність звинувачень на адресу громадянина України Арсенія Яценюка. 

Як повідомлялося 28 квітня, Росія звернулася до Інтерполу для оголошення в розшук Яценюка з метою його арешту та подальшої екстрадиції до Росії.