У Києві невідомі напали на працівників фельд’єгерської служби

29 Квітня 2017, 10:19

У Києві на платформі Центрального залізничного вокзалу у п'ятницю ввечері, 28 квітня, невідомі напали на трьох працівників фельд'єгерської служби, які здійснювали супровід документів, відібравши у них кілька сумок з кореспонденцією і два пістолети Макарова. Про це повідомила речниця Головного управління Національної поліції у Києві Оксана Блищик на своїй сторінці у Facebook.

За її даними, після скоєного правопорушники втекли з місця події на автомобілі. У столиці введено оперативний план «Сирена».

Зазначається, що нападники були одягнені у чорний одяг і мали при собі зброю. Зловмисники нанесли працівникам фельд'єгерської служби тілесні ушкодження, після чого одного із них госпіталізували.

«На цей час поліцейські оглянули місце події, опитали свідків та очевидців, а відтак встановлюють усі обставини події. Тривають оперативно-розшукові заходи щодо затримання підозрюваних.
Подія належним чином зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про скоєні правопорушення Солом'янського управління поліції», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що слідчим відділом Солом'янського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) та ч. 2 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 17 квітня в Київській області поранили ножем нацгвардійця, який зробив зауваження гучній компанії.

Довідка. Фельд’єгерський зв’язок (Військово-кур'єрський урядовий зв'язок) – служба урядового кур’єрського зв’язку, в Україні діє при Адміністрації зв’язку України.