Мер Одеси накладе вето на рішення про повернення вулицям радянських назв — Аваков

28 Квітня 2017, 22:39

Мер Одеси Геннадій Труханов ветує рішення Одеської міської ради про перейменування вулиць. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Twitter.

"Провели з І.Райніним зустріч з мером Одеси. Добре, аргументовано поговорили. Мер прийняв рішення накласти вето на одіозне рішення ради", – написав глава МВС.

Раніше повідомлялося, що 28 квітня Приморський районний суд Одеси скасував рішення Одеської міської ради, в рамках якого частині вулиць повернули радянські назви.

Нагадаємо, 26 квітня в Одесі міська рада повернула радянські назви частини вулиць, які перейменував колишній глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі. Зокрема в Одесу "повернулися" вулиці 25-ї Чапаєвської дивізії, вулиця і провулок Бабушкіна, вулиці Гайдара, Бєлінського, Бадаєва, Терешкової, проспект Маршала Жукова тощо. Прокуратура Одеської області у четвер, 27 квітня, розпочала кримінальне провадження у зв’язку з такими діями міськради за ч. 2 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).