Двох посадовців Одеського НПЗ оголосили в розшук у справі про розкрадання за “схемою Курченка”

26 Квітня 2017, 21:35

Слідчий суддя Приморського райсуду Одеси надав дозвіл на затримання і доставку в суд для обрання запобіжного заходу колишніх генерального директора та виконавчого директора ВАТ "Одеський НПЗ". Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури України.

«Зазначені топ-менеджери підозрюються в ухиленні від сплати податків у складі злочинної організації з використанням можливостей Одеського нафтопереробного заводу, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 2 млрд грн податків та зборів (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 – ч. 3 ст. 212, 366 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що двох колишніх посадовців заводу оголошено у розшук.

«За наявною інформацією вказані особи переховуються на території Російської Федерації», – зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, 22 квітня за клопотанням прокуратури судом арештовано колишнього заступника генерального директора з поставок ПАТ «Одеський НПЗ».

Загалом під час розслідування прокуратура Одещини спільно з органами поліції та Управлінням Служби безпеки України в області повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних оборудок з нафтопродуктами по так званій «схемі Курченка». Щодо однієї особи судом вже винесено обвинувальний вирок.

Наразі тривають обшуки у приміщеннях ПАТ «Одеський НПЗ».