У Dragon Capital назвали причину обшуку в офісі компанії

26 Квітня 2017, 19:59

Обшуки в офісі Dragon Capital стосувалися програми контролю робочого часу працівників компанії. Про це повідомляється на сторінці Dragon Capital в Facebook.

Згідно з повідомленням, обшук проводився на підставі ухвали Шевченківського районного суду Києва у кримінальному провадженні щодо незаконного придбання або збуту спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також незаконного їх використання.

«Як з’ясувалось, програмне забезпечення, що офіційно придбане СП ТОВ «Драгон капітал» у 2015 році в української компанії ТОВ «Стахановець ПРО» (правовласник ПО) та планувалось до використання як система контролю робочого часу працівників СП ТОВ «Драгон капітал», було у 2016 році визнано «спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації» на підставі експертного висновку, зробленого в рамках кримінального провадження», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що працівники СБУ мали намір вилучити всю комп’ютерну техніку компанії, що практично призвело б до зупинення діяльності компанії, в першу чергу як торговця цінними паперами та депозитарної установи.

«Завдяки реагуванню з боку прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, інших публічних діячів та засобів масової інформації в подальшому обшук пройшов без порушень та силового тиску з боку співробітників СБУ і компанія працює в звичайному режимі», – додали в прес-службі компанії.

Нагадаємо, раніше в середу, 26 квітня, СБУ проводила обшуки в інвестиційній компанії Dragon Capital. Згодом у прес-службі компанії повідомили, що правоохоронці завершили обшуки і складають протокол.

Тим часом, у СБУ заявили, що працівники спецслужби викрили керівництво восьми компаній на продажі та використанні забороненого шпигунського програмного забезпечення російського виробництва.