Росія підтвердила, що почала постачати електроенергію на окуповану Луганщину

25 Квітня 2017, 15:55

Уряд Росії вирішив почати постачання електроенергії до окупованої частини Луганської області. Про це заявив "Інтерфаксу" представник президента РФ в Тристоронній контактній групі Боріс Гризлов.

"Згідно з діями влади України урядом РФ було прийняте рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки", – сказав Гризлов.

За його словами, ситуація з відключенням електроенергії в Луганську "фактично відторгає окремі райони Донбасу від України".

"Зазначу, що для жителів Донбасу в умовах свідомої економічної блокади з боку України відсутня можливість для оплати електроенергії. Питання це, звичайно, буде обговорено завтра на контактній групі і її економічної підгрупі", – підкреслив Гризлов.

При цьому він назвав відмову постачати електрику в ОРЛО політично мотивованою і такиою, що "абсолютно суперечить мінським угодам".

Нагадаємо, у ніч на 25 квітня національна енергетична компанія Укренерго припинила постачати електроенергію на окуповану частину Луганської області через заборгованість. Водночас, забезпечення електроенергією цих територій відновили за рахунок електропостачання з ОРДО та Росії.