Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу Мартиненку почали після чотиригодинної затримки

21 Квітня 2017, 19:03

Солом'янський районний суд Києва розпочав розгляд клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу екс-нардепу від "Народного фронту" Миколі Мартиненку. Про це із зали суду повідомляє кореспондент Тижня.

За його словами, адвокати відразу оголосили клопотання про відвід судді. Мотивують це тим, що наявне клопотання до Вищої ради правосуддя про позбавлення Бобровника повноважень судді.

Зазначимо, що адвокати Мартиненка Черезов і Бойко водночас є адвокатами одного з членів Вищої ради правосуддя в іншому провадженні. На їх думку, це може викликати конфлікт інтересів. Прокурори виступили проти задоволення клопотання. Оголошено технічну перерву для розгляду клопотання іншим слідчим суддею.

Нагадаємо, засідання спочатку мало розпочатися о 15.00, проте через розгляд іншої справи обрання запобіжного заходу Мартиненку розпочалося тільки в 18.54.

Як повідомлялося, запобіжний захід для Мартиненка розглядає суддя Солом'янського суду Києва Олександр Бобровник.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Мартиненка у четвер, 20 квітня. Згодом стало відомо, що екс-нардепа доставили до НАБУ для проведення процесуальних та слідчих дій. Керівник САП Назар Холодницький повідомив, що Мартиненка підозрюють у причетності до розкрадання понад $17 млн держкоштів. Згодом НАБУ оголосило йому підозру.

Тим часом сам Мартиненко заявив, що звинувачення проти нього сфальсифіковане за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника.