СБУ затримала ключового фігуранта “справи Курченка”

21 Квітня 2017, 14:32

На території Охтирського району Сумської області працівники Служби безпеки України затримали одного із ключових фігурантів справи щодо розкрадання грошей Нацбанку України під «керівництвом» Сергія Курченка. Про це повідомили у прес-службі СБУ у п'ятницю, 21 квітня.

"Під час досудового розслідування, відкритого за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, правоохоронці задокументували, що зловмисник за вказівкою Курченка придбав підставне підприємство. Через низку фінансових оборудок протягом 2012-2013 року за допомогою цієї комерційної структури учасники угруповання на чолі з Курченком заволоділи майже вісьмастами мільйонами гривень Нацбанку України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ділок переховується від слідства в одному з дачних будинків на території Охтирського району Сумщини, там його й затримали. Чоловіку повідомили про підозру у скоєнні злочинів та доправлено до Києва для обрання судом міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, правоохоронці вже повідомили про підозру у злочинних махінаціях з нафтопродуктами одному з координаторів вказаних схем, трьом посадовцям Одеської митниці та двом представникам підприємства. Внаслідок їхніх дій із використанням підроблених документів та фіктивних фірм при реалізації 800 тис. тонн нафтопродуктів до бюджету не надійшло 1,2 млрд грн обов’язкових платежів.