Клімкін відреагував на стрілянину у центрі Парижа

21 Квітня 2017, 11:46

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у п'ятницю, 21 квітня, відреагував на стрілянину у центрі Парижа, яка сталася напередодні. 

«Я рішуче засуджую цей теракт. Ми поділяємо скорботу французького народу і висловлюємо нашу солідарність з Францією», – написав Клімкін.

Нагадаємо, 21 квітня прокуратура встановила особу нападника, однак ім'я стрілка не назвуть, поки слідчі не визначать, чи були у нього спільники.

Як повідомлялося, відповідальність за атаку на поліцейських у центрі Парижа взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава». Терористи також повідомили, що нападника звали Абу Юсуб аль-Бельжикі.

Перестрілка на Єлисейських полях в центрі Парижа сталася 20 квітня. За словами очевидців, зловмисник приїхав до місця інциденту на автомобілі, після чого, зупинившись на червоний сигнал світлофора, вийшов з машини і відкрив вогонь по поліцейським. В результаті події загинув один співробітник правоохоронних органів, ще двоє – постраждали. Також поранення, як зазначав представник МВС Франції, отримала одна жінка