Трамп і Ердоган у телефонній розмові обговорили хімічну атаку в Сирії

18 Квітня 2017, 10:57

Президент США Дональд Трамп і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час телефонної розмови 17 квітня заявили про необхідність притягти до відповідальності президента Сирії Башара Асада за хімічну атаку в Ідлібі. Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на прес-службу Білого дому.

Згідно з повідомленням, Трамп і Ердоган також обговорили ракетний удар США по авіабазі урядових військ Сирії у відповідь на хімічну атаку в Ідлібі, відповідальність за яку адміністрація Трампа поклала на режим Башара Асада. Президент США подякував Ердогану за підтримку дій США, а також привітав лідера Туреччини з результатами референдуму.

Крім того, президенти обговорили кампанію по боротьбі з тероризмом.

Раніше про телефонну розмову Дональда Трампа і Реджепа Тайіпа Ердогана повідомило агентство Reuters 17 квітня. Повідомлялося, що президент США привітав лідера Туреччини з перемогою на референдумі, проте інші подробиці діалогу не розкривалися.

Нагадаємо, під час ракетного удару флоту США по авіабазі урядових військ Сирії щонайменше четверо військовослужбовців урядових військ Башара Асада загинули. Президент Дональд Трамп заявив, що особисто віддав наказ провести ракетний обстріл авіабази Асада. Удар став відповіддю на хімічну атаку сирійських урядових військ в Ідлібі, яка призвела до смерті не менш як 100 осіб, у тому числі 27 дітей