В Україну знову прийдуть заморозки

17 Квітня 2017, 11:20

Уночі в понеділок, 17 квітня, у північних, Київські та Вінницькій областях очікуються заморозки. Про це попередила Держслужба з надзвичайних ситуацій.

"Вночі 17 квітня у західних, більшості північних, Київській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0-5°", – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці березня – на початку квітня в Україні панувала тепла погода, температура подекуди перевищувала 20 градусів. Згодом тепло змінилося холодною погодою з дощами і заморозками. Крім того, 18 квітня в Україну заходить похолодання, яке триватиме приблизно тиждень. 

В Українському науково-дослідному метеорологічному інституті НАН України попереджали, що наприкінці квітня слід очікувати похолодання із заморозками в північних районах. Водночас, згідно з прогнозом, перша половина травня очікується дуже спекотна, температура повітря вдень вище 25 градусів, іноді до плюс 30. У третій декаді травня ймовірне різке зниження температури, і в окремих місцях можливі заморозки.