ГПУ не має офіційних даних про втечу чотирьох екс-беркутівців до Росії

15 Квітня 2017, 12:29

У Генеральній прокуратурі України не мають підтвердження інформації про втечу до Росії чотирьох колишніх працівників спецпідрозділу "Беркут", які підозрюються у вбивствах активістів Революції гідності. Про це повідомив прокурор відділення ГПУ Олександр Ковальчук.

"Ця інформація наразі перевіряється. Наразі зроблені відповідні запити. У нас офіційних даних про те, що вони виїхали в Росію, немає", – сказав він.

Ковальчук додав, що відповідна інформація повинна надійти від Держприкордонслужби України.

У заяві для преси офіцерів Харківського батальйону спеціального призначення "Беркут", викладеному в YouTube 14 квітня, четверо екс- "беркутівців" Віталій Гончаренко, Артем Войлоков, Олександр Костюк та Владислав Мастега дали зрозуміти, що покинули територію України через те, що, за їхніми словами, тут небезпечно перебувати.

Вони поскаржилися, що протягом трьох років, після Революції гідності, "відчували кримінальне переслідування", крім того, як стверджують екс- "беркутівці", протягом року їх не допускали до служби і заарештовували. А після заяви 7 квітня начальника департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергія Горбатюка вони вирішили, що "знаходитися на території України небезпечно".

У той же час екс-"беркутівці" підкреслюють, що чекають розгляду справи харківського "Беркута" і "готові довести свою невинність".

Нагадаємо, 6 квітня Печерський суд Києва звільнив з-під варти екс-«беркутівця» Віталія Гончаренка, підозрюваного у вбивстві трьох людей 18 лютого 2014 року під час Євромайдану.