Канада посилила санкції проти Сирії

14 Квітня 2017, 22:55

Міністерство закордонних справ Канади оголосило про введення нових санкцій проти режиму сирійського президента Башара Асада. Спеціальні економічні заходи, до яких належать заморожування активів і заборона на ведення будь-якої діяльності, поширюються тепер ще на 27 осіб. Про це повідомляє канадський уряд.

Згідно з повідомленням, нові санкції проти ключових посадових осіб є частиною постійних зусиль для посилення тиску на режим Асада, щоб зупинити насильство проти населення.

"Атаки із застосуванням хімічної зброї минулого тижня в південній частині провінції Ідліб – це військовий злочин, і вони є неприйнятними", – сказала глава МЗС Канади Христя Фріланд.

В уряді також зауважили, що Канада орієнтована на підтримку сирійського народу і вже виділила 1,6 мільярда доларів на зусилля в галузі надання гуманітарної допомоги, безпеки, стабілізації та розвитку, на додаток до прийому понад 40 тисяч сирійських біженців.

Нагадаємо, 12 квітня Росія наклала вето на резолюцію Радбезу ООН щодо ймовірної хімічної атаки в Сирії. Разом із Росією проти проекту резолюції проголосувала Болівія. Утрималися від голосування Китай, Ефіопія та Казахстан.

4 квітня в сирійській провінції Ідліб, яку контролюють повстанці, сирійська армія провела атаки за допомогою газу. Близько 400 людей отримали поранення, зокрема, хімічні опіки очей та дихальних шляхів. Кількість загиблих склала 72 особи, серед жертв трагедії в місті Хан-Шейхун – 20 дітей і 17 жінок. Правозахисні організації стверджують, що для атак армія Асада використовувала заборонену хімічну зброю, від використання якої раніше публічно відмовилася.

Уряд президента Сирії Башара Асада заперечує використання хімічної зброї і звинувачує повстанців у застосуванні забороненого озброєння. Водночас розслідування, проведене під керівництвом ООН, засвідчило, що сирійські урядові сили використовували хлор як зброю щонайменше тричі між 2014 і 2015 роками.

Росія надає Асаду значну військову і дипломатичну підтримку упродовж шестирічної війни в Сирії, а з вересня 2015 року здійснює авіаудари проти опонентів уряду в Сирії.