Кличко відреагував на ініціативу щодо перейменування проспекту Перемоги

12 Квітня 2017, 17:24

Перейменування проспекту Перемоги у Києві не є першочерговим і невідкладним завданням. Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

Він нагадав, що цей проект подали депутати від ВО «Свобода», і він ще проходить процедуру в комісіях Київради.

Кличко додав, що в рамках декомунізації в Києві вже перейменовано 144 вулиці, а наразі триває громадське обговорення щодо назв двох вулиць, а по шести – розглядають варіанти перейменувань комісії Київради.

"Проспект Перемоги до цього переліку не увійшов. Тому особисто моя думка, розгляд питання про його перейменування – не таке першочергове і невідкладне завдання", – наголосив він.

"До того ж перемога – це широке поняття, я не бачу в ньому політичного забарвлення. Перемога нам потрібна і сьогодні. Україні, я маю на увазі", – підкреслив Кличко.

Нагадаємо, у Київраді розглядають можливість перейменування проспекту Перемоги в Києві в Брест-Литовський проспект. Із листопада 2016 року по січень 2017 року тривало громадське обговорення цієї ініціативи. "За" висловилися 888 користувачів, "проти" – 362.

Зазначимо, проспект відомий з першої половини XIX століття як Житомирське і Києво-Брестське шосе. З кінця XIX століття, з початку його забудови, він мав назву Брест-Литовське шосе, в 1964-1985 роках — Брест-Литовський проспект. Його кінцева частина залишилася із колишньою назвою. Нинішню назву проспект отримав у 1985 році.