Трюдо заявив про готовність Канади до нових санкцій проти Росії

11 Квітня 2017, 09:42

Через те, що російська влада підтримує режим сирійського президента Башара Асада, Канада готова розширити санкцій проти Росії, повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, у вівторок, 11 квітня.

«Слід поставити Росію до відома про її відповідальність за криваві дії режиму Асада минулого тижня. Тому ми завжди відкриті до співпраці із нашими друзями, союзниками та партнерами заради надсилання Росії посилу за допомогою санкцій та інших заходів», – сказав Трюдо.

Трюдо вважає, що країни, які підтримували режим Асада, несуть відповідальність за хімічні атаки на мирних громадян.

Окрім того, прем'єр заявив, що чинний президент Сирії Башар аль-Асад скомпрометував себе і більше не може бути частиною політичного вирішення кризи у країні.

«Безперечно, кожен, хто винний у вчиненні таких воєнних злочинів проти мирних громадян, – а Асад та його режим винні у цьому – має бути притягнений до відповідальності. Нам потрібно якомога швидше просуватися до встановлення у Сирії стабільності і миру, в якому немає місця Асаду», – зазначив прем'єр-міністр Канади.

Нагадаємо, під час ракетного удару флоту США по авіабазі урядових військ Сирії щонайменше четверо військовослужбовців урядових військ Башара Асада загинули. Президент Дональд Трамп заявив, що особисто віддав наказ провести ракетний обстріл авіабази Асада. Удар став відповіддю на хімічну атаку сирійських урядових військ в Ідлібі, яка призвела до смерті не менш як 100 осіб, у тому числі 27 дітей