Розкрадання нафти за “схемою Курченка”: один із фігурантів підписав угоду про визнання провини

10 Квітня 2017, 20:22

Затриманий раніше в Дніпрі підприємець, причетний до організації фіктивного вивезення нафтопродуктів через Одеську область в рамках так званої "схеми Курченка", підписав з прокурором угоду про визнання провини. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області з посиланням на прокурора Олега Жученка.

"У ході розслідування злочинної схеми вже винесено обвинувальний вирок фігуранту оборудок із нафтопродуктами. Так, підприємець, якого в лютому 2017 року затримали в місті Дніпро працівники Управління СБУ в Одеській області, визнаний винним в організації схеми фіктивного вивезення палива через Одеську область і підробці документів. З урахуванням визнання підозрюваним своєї вини і сприяння слідству між ним і прокурором укладено угоду про визнання провини", – йдеться в повідомленні.

Крім того, під час розслідування прокуратура повідомила про підозру посадовій особі – капітану, який здійснював судозаходи до Ренійського морського порту з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Також судом надано дозвіл на затримання та доставку ще шести капітанів, які підозрюються у підробленні документів про вивезення пального за межі митної території України.

Нагадаємо, правоохоронці вже повідомили про підозру у злочинних махінаціях з нафтопродуктами одному з координаторів вказаних схем, трьом посадовцям Одеської митниці та двом представникам підприємства. Внаслідок їхніх дій із використанням підроблених документів та фіктивних фірм при реалізації 800 тис. тонн нафтопродуктів до бюджету не надійшло 1,2 млрд грн обов’язкових платежів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.