Суд скасував призначення фігуранта кримінальної справи Фощія на посаду заступника Держгеонадр

10 Квітня 2017, 17:10

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про обрання першого заступника і заступника голови Держгеонадр України. Про це йдеться в постанові суду.

Згідно з постановою, конкурсна комісія не дотримувалася процедури тестування кандидатів на посади та грубо порушила принцип законності і рівності доступу до державної служби, Зокрема, як зазначено в рішенні, суд визнав, що під час тестування кандидатів комісія дозволяла їм користуватися електронними гаджетами і навіть виходити з аудиторії. Нагадаємо, що претендентами на керівні посади в Держгеонадра стали Микола Фощій та Олег Кирилюк.

Члени комісії не тільки не звертали уваги на виступи претендентів, але і спілкувалися з невстановленими особами по телефону, отримували і друкували повідомлення на своїх телефонах, а також залишали аудиторію під час доповідей, свідчить постанова суду.

Крім того, в результаті дослідження відеоматеріалів з засідання конкурсної комісії судом було встановлено, що в ході проведення тестування була менша кількість членів комісії, ніж це передбачено законом. А це означає відсутність кворуму при прийнятті рішень.

Читайте також: Депутати зобов'язали надрокористувачів розкривати інформацію про господарську діяльність

Також під час виконання завдань та тестування комісія дозволила кандидатам на керівні посади користуватися телефонами, спілкуватися між собою, фотографувати монітор комп'ютера і виходити з аудиторії.

Зате, як зазначено в постанові суду, під час проведення тестування його учасникам суворо заборонено користуватися додатковими електронними приладами, підручниками, навчальними посібниками та іншими матеріалами, а також спілкуватися між собою. У разі порушення цих вимог комісія повинна негайно усунути кандидата від конкурсу.

Всі порушення конкурсної комісії при визначенні керівників Держгеонадр зафіксовано на відео.

Зазначимо, що це вже другий суд, який визнав конкурс на заміщення керівних посад в Держгеонадра незаконним. Раніше результати конкурсу скасував Дніпропетровський окружний суд.

Нагадаємо, що на посаду першого заступника голови Держгеонадр України претендував Микола Фощій, чиновник зі скандальною репутацією. Проти чиновника порушено кримінальну справу за доведення до банкрутства держпідприємства "Південукргеологія" та невиплату зарплати його працівникам. Відомо також, що після оскарження конкурсу в суді Микола Фощій ініціював нові судові засідання, щоб через своїх поплічників отримати керівну посаду в Службі геології та надр України.