Турчинов прокоментував ракетні удари США в Сирії

7 Квітня 2017, 14:30

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає ракетний удар США по авіабазі у Сирії адекватною та своєчасною реакцією на застосування союзником Російської Федерації Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільного населення. Про це він заявив  під час зустрічі з заступником Генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер у п'ятницю, 7 квітня.

"Також співрозмовники приділили окрему увагу питанню взаємодії України з Альянсом, реформування сектора безпеки і оборони нашої країни і переходу на стандарти НАТО", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі було визначено ряд стратегічних напрямків для співпраці, зокрема в питаннях протидії сучасним гібридним загрозам.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України підтримало дії США в Сирії для запобігання військових злочинів у майбутньому. 

Під час ракетного удару флоту США по авіабазі урядових військ Сирії щонайменше четверо військовослужбовців урядових військ Башара Асада загинули.

Міністерство оборони США опублікувало відео ракетного обстрілу збройними силами авіабази у Сирії. Президент Сполучених Штатів Америки  Дональд Трамп заявив, що особисто віддав наказ провести ракетний обстріл авіабази військ президента Сирії Башара Асада. Удар став відповіддю на хімічну атаку сирійських урядових військ в Ідлібі, яка призвела до смерті не менш як 100 осіб, у тому числі 27 дітей