Росія нарощує військовий потенціал на двох стратегічних напрямках — Турчинов

6 Квітня 2017, 17:15

Українські спецслужби фіксують активну діяльність РФ щодо нарощення військового потенціалу «насамперед, на західному та південному стратегічних напрямках». Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі.

«Аналізуючи ці дані, ми не можемо виключати розширення військової агресії проти нашої країни», – сказав Турчинов, додавши, що російський військовий потенціал загрожує не лише Україні, а і західним партнерам.

«Крім того, російсько-терористичні угруповання демонстративно нехтують Мінськими угодами та черговою домовленістю про припинення вогню. Не припиняючи обстрілів наших позицій із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї, вони військовим шляхом намагаються змінити лінію розмежування», – зазначив секретар РНБО.

Дивіться також: Турчинов показав відео нових успішних випробувань українських ракет

За його словами, в цьому контексті дуже важливо відновити військово-технічну співпрацю України з її західними партнерами, «яка була штучно заблокована в 2014 році».

«Відсутність військово-технічної співпраці з нашими партнерами не сприяє збільшенню оборонного потенціалу України, який ми вважаємо складовою оборонного потенціалу всієї Європи», – підсумував Турчинов.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що попри санкції і економічні негаразди РФ ще довго залишатиметься джерелом військової агресії, безпекових загроз і генератором нестабільності.