Полторак заявив про співпрацю з Канадою у сфері кіберзахисту

4 Квітня 2017, 11:20

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що українська сторона співпрацюватиме з Канадою у питаннях, пов'язаних з кіберзахистом, повідомили у прес-службі українського відомства у вівторок, 4 квітня. 

«Це дуже актуально з огляду на те, що за останні три роки Росія здійснила понад сім тисяч кібератак на Україну. Вважаю цей напрямок співпраці також надзвичайно важливим для спільного обговорення та протидії загрозам», – сказав Полторак.

Нагадаємо, у понеділок, 3 квітня, Україна й Канада підписали угоду про оборонну співпрацю. Полторак наголосив, що угода з-поміж іншого дозволить покращити забезпечення ЗСУ сучасною військовою технікою та озброєнням.

Раніше в уряді Канади анонсували надання чергової партії військового обладнання для України. Крім того, повідомлялося, що в Канаді розробляють широку програму допомоги Україні для протидії російській агресії.

«Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та Збройними силами Канади» є одним із міжвідомчих договорів, необхідних для відкриття Україні доступу до канадського ринку зброї. Хоча з його підписанням Україна автоматично не отримає доступу до купівлі канадської зброї, все ж вона стала на крок ближчою до цієї перспективи. Остаточно домовитися про підписання документа вдалося наприкінці минулого року під час візиту віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе до Оттави. З того часу керівники оборонних відомств обох країн узгоджували дату для проведення церемонії.